Duurzaamheid

Een paar voorbeelden hoe ik duurzaamheid toepas in mijn vakgebied:

Al mijn (bedrijfs-)correspondentie – van factuur tot offertes, stuur ik bij voorkeur alleen via email en anders maak ik gebruik van printpapier tot envelop – van papier met het keurmerk FSC en zonder optische witmakers.

Voor mijn schoonmaakmiddelen maak ik – waar mogelijk – gebruik van middelen van bijvoorbeeld het merk Ecover. Dit is 100% biologisch afbreekbaar.

Voor cateringen waar dit passend is, gebruik ik na overleg met de opdrachtgever, ook graag composteerbare disposables. Indien er (op locatie) afgewassen kan worden, worden er geen disposables gebruikt, maar porselein en bestek. Dus voor partijen waar anders plastic ingezet zou worden gebruik ik 100% biologisch afbreekbare bordjes, borden, koffiebekers, bestek, soepkommen, servetten. Deze worden van suikerriet, cellulose of zetmeel gemaakt, zien er goed en aantrekkelijk uit. Veel van deze producten betrek ik via Ecologisch, Biofutura of via groothandel Makro Groningen, van het merk Papstar. Dit doe ik onder andere bij Noorderzon, Bevrijdingsfestival Groningen en Welcome to the Village.

100% Biologische en of ecologische ingredi├źnten voor cateringen zijn veelal prijzig en worden alleen na overleg met een opdrachtgever gebruikt. Volgens de seizoenen koken, de viswijzer gebruiken en producten veelal lokaal betrekken, is al een stap in de goede richting en eenvoudig te realiseren – dit doe ik dus ook waar mogelijk. Overleg gerust met me.